Sunday, January 11, 2015

CINE ESTE VIRGIL MĂGUREANU, PROTECTORUL ȘI PĂPUȘARUL PROXENETULUI MIRCEA GOVOR

Implicat în represiunea sângeroasă de la Universitate și evenimentele de la Târgu Mureș din 1990, Virgil - Asztalos - Magureanu este unul dintre personajele sinistre ale epocii Iliescu. Considerat de generalul Pacepa agent KGB, aflat în slujba intereselor Moscovei, Imre Asztalos este născut în localitatea sătmăreană Giurtelecu Hododului, fiul lui Janos Asztalos.
În aprilie 1990 Măgureanu se întâlnea în secret cu Evgheni Primakov, șeful KGB de la acea dată și ulterior prim-ministru al Federației Ruse. Întălnirile dintre Măgureanu și ofițerii KGB nu au fost cunoscute nici măcar membrilor CSAT, ori președintelui Iliescu.
Fiica lui Virgil Măgurenu, Anca Biriș, este căsătorită cu Ion Biriș, sponsorul echipei de raliu a lui Victor Ponta, iar fiul lui Măgureanu, Marian Măgureanu, este nimeni altul decât cel care i-a vândut lui Crin Antonescu apartamentul din Herăstrău (citiți aici: http://cuteanu.eu/2014/02/08/intre-ponta-si-magureanu-un-jack-de-raliu-daniel-befu-episodul-v-din-investigatiile-cenzurate-de-presa-liberadin-romania/).
Rețeaua de personaje din Satu Mare aflate în siajul fostului șef SRI este amplă, printre aceștia numărându-se procurori, judecători, polițiști și oameni de afaceri. Judecătorul Remus Nemeș este unul dintre magistrații controlați de grupare. Precizăm că Nemeș este defapt procuror, intrat în magistratură în anul 2002 și face parte din lotul celor 1000 (cunoscătorii știu la ce ne referim).
Fiindu-i garantată protecția în fața legii proxenetul Govor avea tupeul să le spună pesediștilor „să fure liniștiți” în alegeri pentru „că acolo o-i fi io”. În realitate Govor se baza pe protecția oferită de păpușarul Imre Asztalos.
Un alt personaj aflat sub protecția lui Măgureanu este Sorin Ovidiu Vântu. Dintre primii camarazi ai lui Vântu îi amintim pe: Cornel Rudăreanu (SRI Neamţ), Ion Văsâi (SRI Neamţ, „afaceri” cu zahăr) propuşi pentru reîncadrare de generalul SRI Gioni Popescu. Vântu a dat marea lovitură când s-a dus la Virgil Măgureanu și i-a propus un plan; să formeze o firmă de brokeraj unde să fie angajate toate cadrele de conducere ale fostei Securități, la salarii mult mai mari decât la SRI. Conditia: să aiba exclusivitate și spatele asigurat. Așa a inceput Gelsor în 1995 și a ajuns prima firmă de bokeraj ca tranzacții, în special pentru că nimeni nu se lua de ei, lucrând masiv pe piața neagră și luând certificate de la țărani, la preț de nimic și valorificându-le ulterior la bursă (celelalte societăți de brokeraj erau limitate la 8% comision).
La Satu Mare Măgureanu a fost implicat în afacerea UNIO SA, gigant industrial dat pe nimic consăteanului său Viorel Zoicaș (citiți aici:http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1732967-strategia-miliardarului-datornic.htm). Tot de la UNIO SA pleacă după 1990 și directorul adjuct Vasile Pușcaș care ajunge stăpân peste serviciile publice de salubrizare din județul Satu Mare (Florisal SA și Bio Florisal SA). În 2010 Pușcaș achiziționează de la fostul coleg Zoicaș de la UNIO societatea de salubrizare DRUSAL SA Baia Mare.
Măgureanu este în relații apropiate și cu Virgil Ardelean - zis Vulpea - despre care a publicat un material amplu senatorul Valer Marian (disponibil aici:https://ohanesian.files.wordpress.com/2014/07/informare-gelu-oltean.pdf și aici http://www.bursa.ro/o-noua-declaratie-de-presa-a-lui-valer-marian-250863&s=politica&articol=250863.html).
Măgureanu a protejat și frauda cu alcool de 351 miliarde lei vechi săvârșită de Mircea Govor prin firmele Răzvi Govor SRL (ulterior redenumită Roxalcom SRL) și Govor SRL. Banii au fost utilizați pentru finanțarea campaniei electorale a PDSR și a lui Ion Iliescu din anul 2000. Măgureanu și Virgil Ardelean sunt cei care au instrumentat arestarea lui Horea Anderco în anul 2003 conform unor destăinuiri bahice a procurorului PNA Miclescu.
Iată de ce echipa Investigații Satu Mare este ținta amenințătilor constante ale proxenetului Mircea Govor și a întregului aparat de represiune care îl protejează.

PS
Măgureanu a sperat probabil într-o pensie liniștită pe mormanele de bani adunate de pe urma dosarelor și informațiilor pe care le are, „vis” spulberat de proxenetul Mircea Govor prin tupeul de CAP de care a dat dovadă.
Va continua.

No comments:

Post a Comment